A héten újabb cégeknél jelennek meg a katonák

Száznyolc kórházból 51-ben katonák lettek a kórházparancsnokok - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1-en. A héten további vállalatokat választhatnak ki, ahol megjelennek majd a honvédelmi irányító törzsek.
Szász Péter, 2020. március 31. kedd, 07:40
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

A katona kórházparancsnokok több megyében teljesítenek szolgálatot. A feladatkört a belügyminiszter irányítása alatt országos kórházparancsnok koordinálja. A kórházparancsnokok közreműködőként, támogatóként vannak jelen, orvosszakmai, egészségügyi szakmai kérdésben nem döntenek.

Az 51 kinevezett katona parancsnoknak az a dolga, hogy az észrevételeket, igényeket, kéréseket eljuttassák az országos kórházparancsnokhoz, aki mellett azokat egy törzs feldolgozza és megküldi a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzsnek.

A koronavírus-járvány miatt létrehozott, a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport - amelynek ő a vezetője - felmérte az ország működését biztosító létfontosságú vállalatokat. Ezek többek között az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, az oxigénellátást, az infokommunikáció, az energetika szektorából valók.

Több száz létfontosságú vállalat van. Közülük első körben 139-et választottak ki. Mostanáig 84 vállalatnál kezdték meg a munkát a honvédelmi irányító törzsek. A héten további vállalatokat választanak ki - közölte a miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK