Kazahsztánban tárgyal a magyar IMF-ügyi miniszter

Szerdán Varga Mihály miniszter, a Magyar-Kazah Kormányközi Gazdasági Együttműködési Vegyesbizottság (GEKKB) magyar társelnöke megbeszéléseket folytatott Almatyban Bakitzsán Abdirovics Szagintajev kazah gazdasági fejlesztési és kereskedelmi miniszterrel, a Magyar-Kazah GEKKB kazah társelnökével - közölte az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter sajtóirodája.
portfolio.hu, 2012. szeptember 12. szerda, 16:37
Fotó: Napi.hu

Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter tegnap a Bloomberg hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy októberben folytatódhatnak Magyarország hiteltárgyalásai a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. A közlemény szerint "a megbeszélésen a két ország közötti gazdaságfejlesztés kérdéseit tekintették át, kiemelt figyelmet fordítva a magyar és a kazah közös vállalkozások kölcsönös támogatására".

"Megerősítették azt a májusi miniszterelnöki látogatáskor megfogalmazott szándékukat, hogy az egymás országainak területén lévő vállalkozásokat egy közös befektetési és pénzügyi alapon keresztül támogatnák.

A támogatások elsősorban mezőgazdasági, energetikai, valamint építési ágazatokat érintenek. Egyidejűleg Varga Mihály miniszter részt vesz a térségbeli gazdasági vezetők 4. Almaty-i konferenciáján" - olvasható a közleményben

HOZZÁSZÓLÁSOK