Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt, az állami kukaholding, azaz az a vállalat, amely nem foglalkozik szemétszállítással, csak az azzal kapcsolatos számlák kiküldése és a pénz beszedése a feladata, várhatóan csak jövő áprilisban lesz képes arra, hogy időben, pontos számlákat küldjön az ügyfeleinek - mondta a Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A céget két éve hozták létre, ám azóta nem sikerült felnőnie a feladatához, miközben az adófizetők az idei év végéig várhatóan 30 milliárd forintot költenek a fenntartására. A következő években is forintmilliárdokba kerülhet a kukaholding üzemeltetése. A pénzt egyebek mellett a hibásan működő számlázási rendszer kifejlesztésére szóló megbízások nyelik el.

A napilap egyik érdi olvasója arról például számolt be, hogy egyszerre két azonos összegű számlát kapott karácsonyi meglepetésként. Legendák keringenek arról, hogy néhol előbb kapják meg az ügyfelek a fizetési felszólítást, mint azt a csekket, amelynek be nem fizetése miatt a felszólítást postázzák.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com