Kellemetlen karácsonyi meglepetés jöhet - figyelje a postást

Kellemetlen karácsonyi meglepetés érheti azokat, akik szemétszállítási számlát várnak: akár kettőt is kaphatnak egyszerre, és nem biztos, hogy az azokon szereplő összeg pontos. Az állami kukaholding továbbra sem áll feladata magaslatán.
Komócsin Sándor, 2017. december 12. kedd, 09:00
Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt, az állami kukaholding, azaz az a vállalat, amely nem foglalkozik szemétszállítással, csak az azzal kapcsolatos számlák kiküldése és a pénz beszedése a feladata, várhatóan csak jövő áprilisban lesz képes arra, hogy időben, pontos számlákat küldjön az ügyfeleinek - mondta a Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

A céget két éve hozták létre, ám azóta nem sikerült felnőnie a feladatához, miközben az adófizetők az idei év végéig várhatóan 30 milliárd forintot költenek a fenntartására. A következő években is forintmilliárdokba kerülhet a kukaholding üzemeltetése. A pénzt egyebek mellett a hibásan működő számlázási rendszer kifejlesztésére szóló megbízások nyelik el.

A napilap egyik érdi olvasója arról például számolt be, hogy egyszerre két azonos összegű számlát kapott karácsonyi meglepetésként. Legendák keringenek arról, hogy néhol előbb kapják meg az ügyfelek a fizetési felszólítást, mint azt a csekket, amelynek be nem fizetése miatt a felszólítást postázzák.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2017.12.12 10:00

A Kukaholding egy olyan erővel létrehozott cég, amely hulladék szállítással egyáltalán nem foglalkozik; számlázni kedvezményezettként sem tud, azt többnyire a szemétszállító alvállalkozóival végezteti.
A befolyó összegből ezért a semmiért levon egy jelentős összeget (elsősorban az intézmény, és az oda ejtőernyőzött fideszes pártfogoltak bőkezű fenntartása érdekében), a maradékot kapják a munkát ténylegesen végző cégek. Ami jó, ha az üzemeltetésre elég, pótlásról, fejlesztésről nem is álmodhatnak!
Az önkormányzatoknak (az adott földrajzi terület gazdáinak) feladata az, hogy a Kukaholding nevében és javára megkösse a hulladék szállítókkal az alvállalkozói szerződést; ezen túlmenően az egész folyamatban semmi joguk nincs.
A hulladékszállítás kormányzat által kialakított új, nem nagyon működő rendszere kizárólag a fideszes pénzlenyúlás érdekében jött létre, hasonlóan, mondjuk a trafik törvényhez!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html