Kétszázmilliót kap a Békés Megyei Központi Kórház

Csaknem kétszázmillió forintos uniós támogatást nyert el a Békés Megyei Központi Kórház, ebből új betegazonosító rendszert vezetnek be és kézfertőtlenítő-adagolókat helyeznek üzembe - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 10. péntek, 10:38
Fotó: Pixabay

A közlemény szerint a betegazonosító rendszer bevezetése fokozza az ellátás biztonságát, lehetővé teszi a dokumentumok, minták, anyagok, eszközök beteghez rendelését, valamint a betegek egyértelmű beazonosítását - például rosszullét esetén - az intézmény bármely területén.

Valamennyi betegellátóhelyen biztosított lesz a helyes kézfertőtlenítés, amellyel a kórházi fertőzések csökkenthetőek. A kórházi dolgozók továbbképzésen is megismerik a helyes kézhigiéné alkalmazását - írja az MTI. (Idegenek otthonában lábadozhatnak majd a betegek.)

A projekt az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás aránya 100 százalékos - írták.

A gyulai és a békéscsabai kórház összevonásával a Békés Megyei Központi Kórház az ország negyedik legnagyobb egészségügyi intézménye lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK