Kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák

Ma megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák, a diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról.
Domokos László, 2017. június 8. csütörtök, 07:38
Fotó: Napi.hu

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az emelt szintű szóbeliket június 8-15. között 181 helyszínen, 2 809 tantárgyi bizottság előtt tartják, s közel 41 ezer vizsga lesz.

Az érettségizők emelt szinten 94 féle vizsgatárgyat választottak, amelyek mindegyikéből van szóbeli is. Az emelt szintű vizsgákat a húsz megyei, fővárosi kormányhivatal (KH) szervezi. Az OH által elkészíttetett szóbeli tételek a KH-k közreműködésével jutnak el a három tagú tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező KH bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon, külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a diákok teljesítményének minősítésére.

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden érettségizőről, amelyet a vizsgaszervező KH küld meg az illetékes érettségi vizsgabizottságnak.

A középszintű szóbeliket az emelt szintű vizsgákat követően, június 19-től 30-ig tartják az érettségit szervező középiskolákban - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK