Ki kell adni a felcsúti elszámolásokat - döntött a bíróság

A Puskás Akadémiának nyilvánosságra kell hoznia, mire költötték a társasági adókedvezményből nekik felajánlott milliárdokat - mondta ki mg augusztusban első fokon a Székesfehérvári Törvényszék - írja a Magyar Narancs.
Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 13:44
Fotó: Napi.hu

A DK még tavaly küldött egy hivatalos adatigénylést az akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, azt szerették volna megtudni, hogy a 2013 januárja és 2015. november 26-a között kapott tao-támogatásokat mire költötte a sportegyesület, kikérték a felhasználás során kötött szerződéseket is. A párt szerette volna megkapni az akkor még épülő, a stadionhoz hasonlóan szintén Makovecz-stílusú kazánház és a két új fűtött pálya beruházásaival kapcsolatos szerződéseket, illetve a kivitelezéssel kapcsolatos költségtervezetet is. Mivel az adatigénylésre nem érkezett válasz, bírósághoz fordult Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A Székesfehérvári Törvényszék augusztusban született elsőfokú ítéletében részben arra kötelezte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy adja ki a kért információkat. Azért csak részben, mert a tavaly novemberben még épülő kazánházzal és a két pályával kapcsolatban csak akkor kell átadni az adatokat és a szerződéseket, ha az adatigénylés időpontjáig felhasználtak tao-támogatásokat az építkezéshez. Minden mást viszont megismerhet a DK, tehát a közel három év összes olyan megbízásainak és beszerzéseinek dokumentumait, amelyeket a társasági adókedvezmény jóvoltából befolyt milliárdokból fedezett az akadémia - írja a Magyar Narancs.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2016.10.28 13:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html