Kiborultak a magyar munkások - külföldiekkel kell megküzdeni az állásért

Döcögősen indult a harmadik országból érkező vendégmunkások foglalkoztatása, sokuk egyik napról a másikra már az Európai Unió más tagállamában próbál szerencsét, több cégnél pedig feszültséget okoz, hogy az elsősorban ukrán vendégmunkások sokszor ugyanannyit keresnek, mint a hazaiak, de ingyen jutnak szálláshoz - írja csütörtöki számában a Magyar Idők.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 20. csütörtök, 07:29
Fotó: Napi.hu

A Vasas Szakszervezeti Szövetség (VSZSZ) alelnökének információi szerint nagyjából tízezer lehet a harmadik országból, elsősorban Ukrajnából érkező dolgozók száma, leginkább a feldolgozóipar, a raktározás, valamint az építőipar területén.

László Zoltán hozzátette, elterjedt jelenség, hogy nincs rendben a dolgozók papírja a szakmájukról, a foglalkoztatók emiatt viszont sok ideérkezőt nehezen vagy egyáltalán nem tudnak beállítani az adott munkakörbe - írja az MTI.

A kormány tavaly rövidítette le az EU-n kívüli munkavállalók munkavállalási engedélye kiadásának hatósági ügyintézését, júliustól bizonyos szakmáknál el is törölte az engedélykötelezettséget. (A nyugdíjrendszer miatt aggódik az Európai Bizottság.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.07.20 09:44

A nemzeti qurmánynak nemzeti rabszolgák kellenek. Nem véletlenül kezdték 7 éve a Munka törvénykönyv átírásával, majd folytatták a munkavállalói jogok megnyirbálásával. Most ez aztán holnap más. A lényeg viszont marad, legfeljebb a tányér bableves ára változik, de az + lesz :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

_Jhony, 2017.07.20 08:59

Én is tapasztaltam hogy azok akik távolabbról érkeznek kapnak ingyen szállást, míg a helyieknek nincs lakástámogatás!
Mi ebben a kapitalizmus? Azt gondolják hogy a helyiek amúgy sem mennek el mert itt van egy cég ,, vannak máshol is munkahelyek Európában!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html