Kevésbé pesszimisták a magyar cégek

A BMI 40 ponton zárta a májust, ez bőven elmarad a korábbi évek átlagától. Áprilishoz képest ugyanakkor valamivel jobb lett a helyzet.
Csernátony Csaba, 2020. június 2. kedd, 09:00
Fotó: Pixabay

Alig több mint 40 pontot ért el májusban a Beszerzési Menedzser Index (BMI). Ez azt jelenti, hogy a megkérdezett feldolgozóipari cégek az előző hónaphoz képest továbbra is kedvezőtlennek látják a mostani környezetet.

A májusi  eredmény bőven elmarad a korábbi évek adataitól: hosszú távú májusi átlagot ugyanis 52,8 pont, az utóbbi három év átlaga pedig 57,1 pont volt.

Februárban már néhány válaszadónál érződött a koronavírus-járvány hatása, ami márciusban kibontakozott, és áprilisban erőteljesen meghatározta a mindennapokat, a májusi enyhítésekkel párhuzamosan ugyanakkor csökkent a pesszimizmus - közölte az indexet publikáló Magyar Logisztikai és Készletezési Társaság (MLKBT).

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) egy összetett mutatószá az 50 pont feletti érték a feldolgozóipari tevékenységek fellendülésére, az 50-nél alacsonyabb eredmény pedig a recesszió irányába való elmozdulásra utal.


 

HOZZÁSZÓLÁSOK