Kínába megy Orbán

Pekingbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön. A május 16-ig tartó hivatalos látogatás során a kormányfő részt vesz az Egy övezet, egy út elnevezésű fórumon - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 11. csütörtök, 12:10
Fotó: Reuters

Orbán Viktor az Országos Népi Gyűlésben plenáris egyeztetésen vesz részt, de kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd. A tervek szerint együttműködési megállapodások születnek a felek között például a kis- és középvállalkozásokat érintően, illetve kutatási és fejlesztési projektek közös finanszírozásáról.

A miniszterelnök - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca vezetője társaságában - munkavacsorán találkozik a Bank of China képviselőivel.

Magyarország - az európai országok közül elsőként - 2015 júniusában írt alá kormányközi egyetértési nyilatkozatot az "Egy övezet, egy út" kezdeményezésben való együttműködésről Kínával. A projekt célja a kereskedelem és a befektetések ösztönzése, az Európa és Ázsia közötti infrastrukturális összeköttetések fejlesztése és a kulturális csere fokozása. (Kína devizatartaléka a vártnál nagyobb mértékben nőtt.)

HOZZÁSZÓLÁSOK