Kiugróan emelkedik a buszosok bére Kaposvárott

Átlagosan 18 százalékkal nő a járművezetők és a forgalmi szolgálattevők fizetése, az önkormányzati tulajdonban lévő Kaposvári Közlekedési Zrt.-nél. A 2017-es bér- és jövedelemfejlesztéssel kapcsolatban hétfőn írták alá a kollektív szerződés módosítását.
K. Kiss Gergely, 2017. január 31. kedd, 15:05
Fotó: Napi.hu

Az átlagos 18 százalékos béremelésen kívül minden dolgozó havonta 17 500 forint cafeteriát kap - tájékoztatta a tárgyalás után a Somogyi Hírlapot Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei vezetője. A Szép-kártyán és az önkéntes nyugdíjpénztáron kívül egészségpénztári befizetést, Erzsébet utalványt, illetve évi 100 ezer forintig készpénzt is választhatnak a dolgozók.

Az üzemanyag-megtakarítás után - adóköteles juttatásként - további összegre számíthatnak az autóbusz-vezetők, s rekreációs céllal a Kaposvári Közlekedési Zrt. munkatársai évente 12 ezer forint értékű belépőjegyet kapnak a helyi fürdőbe.

A közhangulat nagyjából egy éve sok munkahelyen érezhetően megváltozott - emelte ki Svajda József. A korábban sűrűn tapasztalt lekezelő, sértő stílus számos cégnél megszűnt, ugyanis az egyre markánsabb munkaerőhiány a cégvezetőket rádöbbentette: nem lehet fenntartani az anyagilag kiszolgáltatott állapotot.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK