Jelentős költségvetési átcsoportosításról döntött a kormány

A debreceni BMW gyár több mint 40 milliárd, a Magyar Falu Program 29 milliárd, míg az Eximbank több mint 12 milliárd forinthoz jut a legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok szerint.
Németh Géza, 2019. február 22. péntek, 19:10
Fotó: Pixabay

Több költségvetési fejezetből csoportosított át egy határozattal a kormány a Központi maradványelszámolási alapba 42 milliárd forintot, majd az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fejezet 2018. évi kötelezettségvállalással terhelt maradványából 60 milliárd forint további felhasználását megtiltotta. A részletek nem ismertek.

A debreceni BMW-gyár miatt, a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra kapcsolatainak javítása érdekében szükséges önkormányzati feladatok ellátására 23 milliárd 439 millió, az egyéb felhalmozási kiadásokra 9 milliárd 998 millió, míg a közműfejlesztésre 10 milliárd 33 millió forint került az ITM költségvetési fejezetébe.

A Magyar Falu Program támogatására 29 milliárd forint szerepel egy másik határozatban.

A Belügymisztérium Terrorelhárítási Központja beruházásra kap 1,6 milliárd forintot.

A Magyar Államkincstár személyi juttatásokra 1 milliárd 226 millió forint többlethez jutott, amelyhez további 239 millió társul a közterhekre.

Az ITM dologi kiadásokra is kapott 2,9 milliárdot, továbbá az ebben a fejezetben szereplő Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség juttatása 3 milliárd 267 millió forint.

Az Eximbank Zrt. tőkeemelésére újabb 12 milliárd 615 millió forint fordítható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közgyűjtemények céljára 2 milliárdhoz jutott, míg a Blaha Lujza tér rendezésére egy milliárd forint fordítható.

Az idei FINA Úszó Bajnokok Sorozat magyarországi versenyére 280 millió forintot irányzott elő a kormány.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.02.23 10:49

Újabb bizonyíték arra, hogy a BMW egy drága dolog, és lám tényleg sokba kerül...XDDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Der_Zahnarzt, 2019.02.22 20:24

Sooook-soook segílyt a szegíny multiknak az adónkból! Ők az új rászorulók, nehogy mán íhen hajjanak itt nállunk, a szegínyek!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html