Komoly adószabály-változást dobtak be a Liberálisok

A Liberálisok szeretnék elérni, hogy az egyházaknak és civil szervezeteknek felajánlható egy százalékról a jövőben az adóbevallás határidejétől függetlenül, év végéig nyilatkozhassanak az emberek - adta hírül a párt.
Szász Péter, 2017. október 4. szerda, 16:41
Fotó: Shutterstock

A Liberálisok azért javasolják a határidő kitolását, mert az e-szja bevezetése miatt 12 százalékkal, csaknem egymilliárd forinttal csökkent az egyházaknak és civileknek szánt támogatások mértéke. Az elektronikus adóbevallás bevezetésével együtt a felajánlások határidejét is el kell törölni, hogy akik technikai nehézségek miatt nem tudtak maguknak egyházat és civil szervezetet választani, azok utólag is megtehessék - írják.

A Liberálisok ezen kívül kezdeményezik, hogy két százalékra növeljék a felajánlható szja mértékét, és a nyugdíjasok is támogathassák az egyházakat és a szervezeteket, úgy, hogy a korábbi évek átlagfelajánlásuknak megfelelő összeggel támogathassa az államkassza terhére az egyházakat és a civileket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.10.04 17:04

Először be kellene kerülni a Parlamentbe...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html