Asszonyhitel: alig lesz olyan, aki fölveheti

A népesség marginális részét, mindössze 0,5-1 százalékát érintheti az Orbán által beharangozott kedvezményesen felvehető 10 millió forintos hitel - idézi az ATV Start műsorában megszólaló Lovas Juditot, az Azénpénzem.hu szerkesztőjét a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2019. február 15. péntek, 07:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A 24.hu felmérése és az ATV-nek beszélő szakújságíró szerint is a népesség marginális részét, mindössze 0,5-1 százalékát érintheti a miniszterelnök által bejelentett 10 milliós hitel.

A feltételek között van ugyanis a hároméves munkaviszony, vagy a felsőoktatásban eltöltött év, meglévő gyerekekre nem jár, ráadásul csak nők vehetik fel a hitelt, és csak az első házasságkor, a házasságon kívül született gyerekek pedig egyáltalán nem számítanak - írja a portál.

A 24.hu olvasóit szerint az intézkedések ugyan javítják majd a gyermekvállalási kedvet, ám a válaszadók 89 százaléka azt mondja, ő nem lesz ebben érintett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2019.02.15 10:01

Arra kaptam oda a fejemet, hogy csak a HAJADONOKNAK jár, vagyis aki már elvált fiatalon, pedig rengetegen vannak, azoknak nem jár. Egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, amikor ezt elolvastam. És a Novák Katalin szerint ez így rendben van? Egyébként ahogyan végigfutja az ember a feltételeket, tényleg kb. 2 nő felel meg ezeknek a kritériumoknak Magyarországon. A nőket meddig lehet még porig alázni ebben az országban? Amúgy is kb. 100 millió forintot kellene 10 helyett felajánlani, mivel Budapesten egy spájz nélküli lyuk, amiben éppen elfér 3 gyerek, 60 milliótól kapható. A családi pótlék nevetséges összegéről nem is beszélve. Már csak az a kérdés, hogy mit fognak enni a gyerekek, na meg a szülők?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nigel, 2019.02.15 09:05

Az eddigi Orbán-Kormányok egyetlen valamirevaló intézkedése hogy nem fújják a legtöbb közterületen és zárt terekben az arcomba a büdös cigarettafüstöt. A legtöbb intézkedésük vagy a közeledő népszavazáson elérhető sikerük, vagy a saját zsebük dagasztása érdekében történt. Ezt sohasem fogják becsülettel elismerni, de akkor is ez az i-gazság!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html