Újabb csapás a kórházi betegeknek

Tovább nőnek a műtéti várólisták a főváros egyik legnagyobb kórházában, mert több mint száz orvos nem hajlandó ingyen túlmunkát végezni.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 30. csütörtök, 08:26
Fotó: Shutterstock

Felmondták az önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai, mert a kórház immáron nem fizet ezért a munkáért - adta hírül a Népszava. A Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, így az érintett orvosok több tíz ezer forinttal kevesebbet kaptak a szokásos összegnél. Volt, akinél ez a differencia elérte a 100 ezer forintot.

A lap információi szerint az érintettek az elmúlt hetekben próbáltak egyeztetni a munkáltatóval, de nem sikerült megállapodniuk, így a túlmunkát érintő fölmondásuk szeptember elsején életbe lép. Ettől a naptól kezdve az orvosok a korábbi heti 60 óra helyett, csak 48 óra munkát végeznek a Honvédkórházban.

A napilap által megkérdezett szakértők szerint 112 orvos egységes fellépése bármely kórház ügyeletét, normál működését megroppantaná. Legjobb esetben csak a tervezett műtéteket kell felfüggeszteni, rosszabb esetben az ügyeleti ellátás is megakadhat.Várhatóan szinte valamennyi műtétes szakmában nőnek majd a várólisták.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

furfi, 2018.08.30 09:28

Melyik idióta, degenerált barom, szellemi toprongy FIDESZ-es nyilatkozta, hogy minden rendben van az egészségügyben ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html