Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn kaptunk néhány képet és egy levelet egy olvasónktól, amelyben "a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra" hívta fel a figyelmünket - írta a 24.hu, amely kegyeleti okokból nem hozta nyilvánosságra a fotókat. Reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni - írta az olvasó.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház vezetője, Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot. "Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat" - írta az orvosigazgató, aki szerint méltóképpen próbálnak gondoskodni az elhunytak elhelyezéséről, ezt most külső telephelyek bevonásával oldották meg.

Nemény András, Szombathely polgármestere november közepén arról beszélt, hogy naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt.

A polgármester akkor azt közölte, hogy a kórházban 180 koronavírussal fertőződött beteget ápolnak. Ugyanakkor - mint mondta - az intézményben 32 lélegeztetőgép van, de személyzet hiánya miatt csak 17-et tudnak működtetni. A kórházban leállították a szakrendeléseket is, az ágyak negyven százalékát átalakítják fertőzött betegek fogadására.