Orosz oltás: hol vannak a papírok?

A kormány kommunikációjából nem derül ki világosan, miként választhatnak a különféle vakcinák között a beoltandók, és mi történik azokkal, akik nem akarják, hogy orosz vagy kínai oltást kapjanak.
Komócsin Sándor, 2021. február 8. hétfő, 09:14
Fotó: Pixabay

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közölte, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás hatósági vizsgálatai, ám a tárca vezetőjének posztján kívül továbbra sincs semmilyen nyilvánosan elérhető dokumentum erről - írja a Népszava. Pedig jogszabály írja elő, hogy a gyógyszer hatósági engedélyét, a készítmény alkalmazási előiratát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján közzé kell tenni.

Az alkalmazási előiratból derül ki, hogy hogyan kell az adott szert alkalmazni, milyen mellékhatásokra lehet számítani. A vakcinákkal kapcsolatos hétvégi kommunikációs zavar itt még nem ért véget. Pontosították Orbán Viktor miniszterelnök pénteki megjegyzését, miszerint, aki nem fogadja el a neki felkínált vakcinát, mert nem tetszik annak gyártója, az elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogják.

A mondat értelmét firtató ATV-nek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt válaszolta: "Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre." Az Emmi szerint "aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést".

Mindezt vasárnap Müller Cecília országos tisztifőorvos azzal egészítette ki, hogy az orvosoknak is lesz beleszólásuk abba, hogy kit, milyen vakcinával oltanak. Mint mondta: kizárólag orvosi javallatra előfordulhat, hogy az orvos előnyben részesíti valamelyik oltóanyagot a másikkal szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2021.02.08 18:04

"Az Emmi szerint "aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést".
Tehát mindenki hozzájuthat olyan vakcinához, amivel szemben nem érez ellenszenvet.
A Népszava keveri a kását, terjesztve a bizalmatlanságot a Szputnyik V oltás iránt.
Sebastian Kurz osztrák kancellárnem hisz a Népszava orosz vakcina ellenes propagandájának.
Sebastian Kurz osztrák kancellár a Welt am Sonntag német lapnak adott interjúja alapján.

Sebastian Kurz az orosz vagy a kínai vakcinákkal is beoltatná magát.
Mindent meg fognak tenni, hogy a Sinopharm vagy a Szputnyik V vakcinák engedélyezése után, az oltóanyagok gyártására alkalmas osztrák gyárak kapacitását rendelkezésre bocsájtsák ? írja az Origo a kancellár német lapnak adott interjúja alapján.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2021.02.08 16:17

Nagyon úgy alakult, hogy egyedül az orvos lesz a felelős az orosz vakcina bármilyen következményéért ! Csak őt lehet majd perelni ! Az orvosokban működnie kell az életvédelmi reflexnek, ha nincsenek 100 százalékosan lefedezve, nem szabad oltaniuk sem az orosz, sem pedig a kinai vakcinával. Járják be azok a rendes, több évtized alatt kiizzadott, előírt utat, és majd akkor ! És ezen az sem változtat, ha guláysgergő (majd, esetleg) átvállalja az anyagi helytállást a kormány, (helyett, a nép saját költségvetése) nevében az ellene (a nép ellen) elkövetett disznóságok tekintetében. Az orvosoknak ebből ki kell állniuk, nem vehetnek részt ebben. Nem lenne etikus !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

henker, 2021.02.08 10:49

Nem is kell papír, úgyis agyonhamisított lesz. Csakúgy mint a csernobili adatok. Meg a ruszki sportszöveteg dopping jelentései. Meg a maláj gép lelövéseikor a ruszki BUK rakéták prozíció. Meg mint a polóniummal meg novicsokkal megmérgezettek kitünő egészségi állapota.

A lényeg az, hogy Müller Cecília már be is van oltva Pfizerrel, így nyugodt szívvel tudja ajánlani a népnek az illibbant csodasazereket. Meg a kormány meg az OGYÉI is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html