Koronavírus: ezek a friss magyar fertőzési adatok

Magyarországon tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek és a halálos áldozatok száma a legfrissebb adatok szerint.
Domokos László, 2020. május 22. péntek, 06:49
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Péntek reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3678 nőtt (egy nap alatt 37 fővel) a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - olvasható a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44 , az elhunytak 61, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend - írta a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK