Koronavírus: fontos újdonságot jelentettek be

Ha valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Őrbottyánban, az új egészségház avatásán.
Domokos László, 2020. szeptember 21. hétfő, 06:30
Fotó: Getty Images

Ebben az esetben nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet részt venni a tesztelésen; az adott mintavételi ponton mentődolgozók veszik le a mintát.

A tesztelésre várókat 30 perces időközökkel hívják be, a fél óra alatt maximum 15 ember jelenhet meg. A tesztelések 8 és 22 óra között zajlanak - mondta a politikus az MTI beszámolója szerint.

Arra törekszünk, hogy minden esetben mindenki a számára legmegfelelőbb és a legkevesebb kellemetlenséggel járó tesztelési módot tudja választani - fogalmazott az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.09.21 10:22

Szerencsétlen magánlaborok!
Ezzel még az egy PCR teszten több mint 10.000 ft nyereségüket is elveszi a fidesz.
Egy PCR készülék 500.000 ft egy nagykeráras kínai teszt 7200 ft. Jó befektetés!
Mentősökkel leveteti szinte ingyen mert közalkalmazotti szánalmas fizetésért csinálják.
Az állami laborokban pedig szintén közalkalmazotti fizetésért kiértékelik.
Egy PCR teszt nincs 8000 ft-ba az államnak.
A magáncégek pedig 19.500 nem akarják csinálni.
Ki érti ezt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html