Ha tovább nő a napi esetszám, újabb korlátozás léphet életbe

Sokat romlott a maszkviselési fegyelem Magyarországon, ha tovább nő a napi esetszám, újabb korlátozások jöhetnek - hangzott el az RTL Klub híradójában.
Szász Péter, 2020. augusztus 13. csütörtök, 19:26
Fotó: Getty Images

Meghalt két koronavírusos beteg és 45 új fertőzöttet találtak az elmúlt egy napban Magyarországon.

Rusvai Miklós virológus szerint újabb korlátozó intézkedésre lehet szükség, ha a napi friss esetek száma 60-80-ra emelkedik. Bár az szerinte is kérdés, hogyan viselnék azokat az emberek.

A szakember problémásnak látja a tömegrendezvényeket, a sporteseményeket és a külföldi utazásokat is. A lakosság teherviselőképessége és a gazdasági érdekek ellenkeznek az egészségügyi érdekekkel - mondta híradónak.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2020.08.14 08:35

@xyjani:
Saját tapasztalatom szerint már a maszkviseléssel is gondok vannak, itt Borsodba és Szatmárba legalábbis.
Már csodaszámba megy, ha valaki egyáltalán az állára húzza a maszkot, mint a bolti alkalmazottak. A "kisebbség" szintén nem hord maszkot, inkább leáll vitatkozni a biztonsági őrrel, aki a 20-dik ilyen után már csak legyint.
1-2 üzletet leszámítva senki se veszi komolyan már ezt se.

Természetesen jó lenne a többi dologra is odafigyelni amit felsorolt, de leginkább csak a maszkviselést fogják ellenőrizni (ha fogják egyáltalán), mert azt a legkönnyebb. De büntetni is csak azt fogják, akitől be is tudják hajtani a bírságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

xyjani, 2020.08.14 08:20

Nem a maszkviseléssel van a gond szerintem, hanem többekközt, hogy azokon a helyeken ahol sokan megfordulnak, nincs meg a megfelelő higéniai feltételek. Gyorsétermek nem fertötlenítenek rendesen, tömegközlekedési eszközökön nincs napközbeni takarítás, hajléktalanok mindenütt jelen vannak, szinte minden budapesti kerületben bele lehet botlani kábítószerhatása alatti emberekbe. A dolgozok féltik a munkahelyüket ezért képesek betegen is dolgozni menni, ügyeket intézni, stb.
Abba meg fogadni merek, hogy mindezek ellenére, vagy mellet szeptembertől megint lesznek szigorítások. Mert ahogy kezdödik az iskola szezon úgy fog majd növekedni az fertőzések száma is mindenki örömére.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html