Ki kapjon előbb oltást? Beindult a verseny

A kereskedelmi dolgozók egyik szakszervezete szerint túlságosan hátul szerepelnek az oltási prioritásban az áruházak és a boltok alkalmazottai, ezért előre kellene hozni őket az egyenruhások mellé.
Komócsin Sándor, 2021. január 7. csütörtök, 09:08
Fotó: Getty Images

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) azt várja a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, hogy vegye fontolóra a kiskereskedelemben dolgozók besorolásának megváltoztatását az oltási programban - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Ez a foglalkozási csoport jelenleg a hét, meghatározott társadalmi csoportból a hatodikban szerepel.

A kereskedelmi dolgozók vírusfertőzésnek való napi kitettsége majdnem megközelíti az egészségügyi dolgozók veszélyeztetettségét - írják az érdekvédők. Ezért kérik, hogy a bolti alkalmazottak az önkéntes alapon kérhető oltást a tervezettnél hamarabb kaphassák meg.

Az érdekképviselet azt tartaná biztonságosnak, ha a kiskereskedelemben dolgozók - akiket az oltási terv a kritikus infrastruktúrában dolgozók csoportjába sorol - a veszélyeztetett csoportok után, például a besorolás szerint negyedikként kaphatnának oltást, egy időben azokkal a dolgozókkal, akik a rendvédelmi szerveknél állnak alkalmazásban, és a munkájuk szerint közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2021.01.07 10:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html