Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tervek között szerepel a távmunkában végezhető tevékenységek bővítése, a munkáltató és a munkavállaló közötti megállapodás új alapokra helyezése. A munkavégzés helye a munkavédelmi előírások betartásával szabadon választhatóvá válna.

A módosítás lehetőséget adna arra, hogy a tételes elszámolás helyett a munkáltató kvázi átalányként a mindenkori minimálbér összegének 10 százalékáig járuljon hozzá a rezsiköltségekhez. A szükséges eszközök beszerzését is támogathatja a cég, akár kedvezményes adózási feltételek mellett - sorolta Bodó Sándor a napilapnak.

A Gazdaságvédelmi akcióterv egyik legfontosabb eszközeként munkahelymegőrző és munkahelyteremtő intézkedéseket vezettek be, amelyek mostanáig több mint egymillió munkavállalón segítettek.

Folyamatosan monitorozzák a munkaerőpiac változásait, és ahol szükséges, a kormány kész újra beavatkozni az eddigi intézkedéseken felül a gazdasági növekedés érdekében.

A legfrissebb adatok szerint a júniusi mélyponthoz képest mindenhol csökken a regisztrált álláskeresők száma. Országosan 25 ezerrel vannak kevesebben, mint bő másfél hónappal ezelőtt. Az új álláshelyek száma is folyamatosan emelkedik, a munkaerőpiac láthatóan kezd magára találni - mondta Bodó Sándor.

Bizakodásra ad okot a gazdaság újraindulása, ami újabb lökést ad a munkaerőpiacnak. Várakozásaik szerint a tendencia folytatódhat, azaz a júniusi mélypont után folyamatosan csökkenhet a munkanélküliek száma, a foglalkoztatás pedig fokozatosan a válság előtti szintre emelkedhet.