Koronavírus: a kormány nem rángatja a botkormányt

Sokan azt érezhették, hogy a vírus nyári szünetet tart, de a kormány nem tartott, ezért a második hullám felkészültebb állapotban ér minket, mint tavasszal - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az állami rádióban.
Domokos Erika, 2020. szeptember 6. vasárnap, 18:31
Fotó: MTI Fotó / Botár Gergely

"Az év elején az az ismeretlennel álltunk szemben, de ma már többet tudunk, így a felkészültségünk magasabb szinten áll" - idézte az MTI az államtitkárt, aki szerint elhúzódó, többfrontos küzdelemre kell berendezkedni, mert még mindig nincs tömegesen használható, vakcina.

Az alapvető célok: a vírusnak leginkább kitett idősek védelme, az oktatás biztosítása és a gazdaság fordulatszámának mielőbbi visszaállítása, a munkahelyek megvédése - ismételte meg Orbán Viktor miniszterelnök által elmondottakat Dömötör Csaba.

A kormány a helyén van

"A fegyelem és az összefogás továbbra is jó pajzs a vírus ellen, és ezt a kormány gyors és hatékony döntéshozatallal erősítheti. Mivel a védekezés eddigi rendszere jól vizsgázott, ezért nincs ok arra, hogy a kormány rángassa a járványügyi védekezés botkormányát" - közölte Dömötör Csaba.

Jelezte azt is, az elkövetkező időszakban nagy szerep jut majd a szolidaritásnak, például a fiatalok sokat tehetnek az idősekért többek között a távolságtartási szabályok betartásával.

A kormány pénteken pontosította a beutazásra vonatkozó szabályokat: akik igazolják, hogy gazdasági tevékenység céljából utaznak, korlátozás nélkül visszatérhetnek az országba. A pontosítások között szerepel az is, hogy beutazáskor külföldön elvégzett vírustesztet is elfogadnak - tette hozzá Dömötör Csaba.

Az államtitkár szerint nagy eredmény, hogy a tanévet el lehetett kezdeni. Az iskolák részletes járványügyi protokollt kaptak, hogy megelőzhessék a megfertőződést. Ha a vírus megjelenik egy intézményben, akkor egyedi döntést lehet hozni ebben az esetben - mondta Dömötör.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.07 10:17

"nincs ok arra, hogy a kormány rángassa a járványügyi védekezés botkormányát"
Ezek után az a kérdés, hogy milyen botkormányt rángat. A Borkai ügy után bármi elképzelhető.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Józsi2222, 2020.09.06 21:22

@Suzywong:
Madnem Ok.
Sőt lehet, hogy teljesen az.
Kilátás az tényleg nincs.
Pedig akár már novemberben is megkaphatnánk azt.
Csak a mellékhatások miatti ellenőrző vizsgálatok vannak hátra.
De én már a világjárvány WHO-s bejelentésekor gyorsított bevezetési szabályokat tartottam indokoltnak.
Akkor még nem lehetett tudni, de kiderült, hogy a vakcína, vakcínák kidolgozása nem okozott semmi problemát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.09.06 18:46

a korlátozások csupán a járvány időbeni lefutását nyujtják el, az áldozatok végső számára nincsenek hatással, ugyanis addig nem ér véget a járvány, amég szinte mindenki át nem esett rajta.
márpedig vakcina nem nagyon van kilátásban egy éven belül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html