A Budavári Önkormányzatnál 18 fertőzöttet találtak

A Budavári Önkormányzatnál elvégzett 360 tesztből 18 igazolta a koronavírusos fertőzést, ami öt százalékos fertőzöttségi arányt jelent az önkormányzat dolgozói között - idézi V. Naszályi Márta polgármester online sajtótájékoztatóján elhangzottakat a 24.hu.
Szepesi Anita, 2020. április 24. péntek, 15:42
Fotó: Getty Images

Az igazolt pozitívak között vannak gyógyultak és még aktív, fertőző szakaszban lévők is. Minden fertőzöttet hazaküldtek, két hétig otthon kell maradniuk. Az önkormányzat értesíti azokat a lakókat, akik a pozitív önkormányzati dolgozókkal találkozhattak és javasolják nekik a szűrést a portál beszámolója szerint.

V. Naszályi Márta elmondta, a fertőzöttek több cégnél is jelen vannak, ezért a munkatársak rendszeres szűrésére készülnek. A fertőzött kollégák munkakörét pedig más fogja átvenni. A 18 fertőzött közül senki nem mutat tüneteket, mind jól vannak.

A két alpolgármester és a polgármester tesztje negatív lett. Az önkormányzat antitest-alapú tesztelést rendelt, összesen háromszor 360 tesztet, hogy a következő három hétben hetente le tudjanak minden önkormányzati dolgozót tesztelni, valamint kétezer további tesztet a jövőre nézve.

HOZZÁSZÓLÁSOK