Koronavírus: nyugdíjasokat is toboroznak tesztelésre

Egy nyugdíjas szövetkezet egészségügyi tapasztalattal rendelkező, 64 év feletti "kisegítő munkatársakat" keres PCR-teszteléshez, 1500 forintos óradíjjal.
Domokos Erika, 2020. november 17. kedd, 06:15
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

A nyugdíjas szövetkezet hirdetése szerint mindennapos tesztelést kellene végezni az egészségügyi tapasztalattal rendelkező nyugdíjasnak, a bérezés nettó 1500 forint óránként. A hirdetés állítja, a legbiztonságosabb védőfelszereléseket adják, és mindennapos dolgozói szűrővizsgálatot is biztosítanak - adta hírül a Pesti Hírlap.

Egy üzemorvos cég, az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat Kft., amely Covid-tesztelést is végez, e-mailben keresi fel az egészségügyi dolgozókat, hogy dolgozzanak náluk - írta meg a Pénzcentrum. Az óradíj munkanapokon 4000, munkaszüneti napokon 6000 forint. A magánszolgáltató minden esetben házhoz megy.

A tesztelésekhez szükséges szakemberhiányt jól mutatja, hogy már nem csak orvos- és egészségtudományi képzésre járó egyetemistákat, hanem más karokon tanulókat is bevonnak - főként a pedagógusoknak ígért rendszeres - mentőszolgálati szűrések elvégzésébe.

Több száz műszaki egyetemista is jelentkezett a járvány elleni feladatok ellátására. A hallgatók elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítik a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját - közölte a BME.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.11.17 16:54

És mi van akkor, ha a nyugdíjas elkapja a vírust, de nincs pénze kenőpénzre (újmagyarul: kötelezően előre fizetendő "hálapénz"), hogy normális egészségügyi ellátást kapjon?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html