Miskolc önkormányzata a területileg illetékes járványügyi hatósággal egyeztetve péntektől kijárási és látogatási tilalmat léptet életbe a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény által fenntartott három idősotthonban és három gondozóházban - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t csütörtökön.

További szigorítások bevezetését is szükségesnek tartják, így hétfőtől az önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. ügyfélszolgálatain az eddigi kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítés mellett minden esetben lázmérés is lesz.

A Búza téri és a Vasgyári piacon, valamint a város által működtetett őstermelői piacokon is fokozott óvintézkedéseket vezetnek be, péntektől kötelező a maszkviselés. Úgyszintén kötelező a maszkot felvenni az autóbuszokon és a villamosokon.

Újbuda

Az Újbudai Idősek Házának bezárásáról döntött péntektől a XI. kerület polgármestere, László Imre. Ez a gyakorlatban látogatási és kijárási tilalmat jelent. Az intézménybe kizárólag a folyamatos ellátáshoz szükséges dolgozók, külsős karbantartók léphetnek be fokozott óvintézkedések mellett, megfelelő védőöltözet viselésével.

Újpest

Csütörtöktől sem látogatni, sem elhagyni nem lehet az újpesti gondozóházakat - döntött az önkormányzat.

Kivételt egyedül az orvosi kezelés jelent, a kórházakból visszatérő lakókra szigorú karantén-, és tesztelési szabályok vonatkoznak.