Koronavírus: újabb 1820 beteg és 38 halott Magyarországon

Szombat reggelre 24 óra alatt 1820 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 38 beteg - olvasható a friss adat koronavírus.gov.hu-n.
Domokos László, 2020. október 24. szombat, 09:30
Fotó: MTI Fotó / Vajda János

Egy nap leforgása alatt 1820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Egy nap leforgása alatt elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett, 16 007-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 38 701 fő. Az aktív fertőzöttek 29, az elhunytak 37, a gyógyultak 29 százaléka a budapesti. Az operatív törzs közlése szerint szombat reggel 2245 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 205-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásból kiderül, hogy az előző napi csúcsok után visszaesett az új tesztek száma is, egy nap alatt kevesebb mint 2 ezer vizsgálatra került sor. Mivel azonban az új esetek száma csak kissé csökkent, a laboratóriumi vizsgálatok 15,29 százaléka bizonyult pozitívnak - ez a magas ráta pedig hasonló az eddigi rekordot jelentő keddi, szerdai és csütörtöki értékhez. A pozitivitási arány így háromszorosa a WHO ajánlásának, amely szerint a 5 százalék feletti mutató elégtelen mértékű tesztelést jelez.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A diákoknak ma elkezdődött az őszi szünet. Fontos, hogy beteg, tünetes gyermeket lehetőleg most ne vigyünk a nagyszülőkhöz és olyan szabadidős programra, ahol zárt térben sokan vannak. Az őszi szünetben az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket - olvasható a kormányzati honlapon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.10.24 19:17

A hungarofóbok tajtékzanak mert hullanak ezerrel a libernyákok Európában miközben Magyarország a legbiztonságosabb ország. Minden szempontból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

halacska40, 2020.10.24 15:37

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dakujeme, 2020.10.24 15:06

@syriaalaeppo@gmail.com:
Ahelyett, hogy Hollandiával törődnél nézz utána az asszonyodnak éppen most dugja egy illibernyák keresztény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.10.24 14:27

@syriaalaeppo@gmail.com: Jajj-jajj!

Most az a válasza, hogy az ukránokhoz képest vagyunk jobbak?!
Mert összeomlott egy többéves háborúban az iparának 30%-át elvesztett ország egészségügye?!
Micsoda csoda?!
Bruhauhuahuhauhuahuhahuuahhaaaa!!!

A magyar rögvalóság: hőmérőzni az iskola bejáratánál annyit tesz, hogy hacsak nem a bejárat előtt szállt ki az autóból a tanuló, akkor 35 fok alatti a hőmérséklete!
De csak 37,8 fok-tól lesz elkülönítve.
Bruhauhuahuhauhuahahuhuahuhahahaaa!!!

Ha találnak egy pozitív tesztes tanulót, akkor ma már max. a padtársát küldik karanténba!
Bruhauhuahuhauhuahuauhuahhuauahhahhaaaa!!!

A tesztelésnél Magyarország 10%+ találati arányt ér el!
Még az "összeomlott egészségügyi országokban" sincs ennyi a találati arány!
Bruhauhuahuahuhauhuauhhuahuahhaaa!!!

A karanténba küldött emberek többségének teszteredménye sincs a karantén végéig, ha egyáltalán megvolt a tesztje!
Bruhauhuahuahuhauuhahuhahuhahahhaaaa!!!

Jöhet az is, hogy mennyire járványellenes intézkedés az 5%-os lakásépítési ÁFA és a csok-kal vásárolt ingatlanok illetékmentessége?!
Miközben a helyi járványügyi intézkedéseket HELYBEN elvégző önkormányzatoktól kemény pénzeket vont el a kormány, bár erősen esett az önkormányzatok bevétele!
Bruhauhuahuahuhauhuahuhuauhhaaaa!!!

Agyatlanul kommentelget errefelé?!
Bruhuahuahuhauhuahuahhahuahuhahuuhaaaa!!!

gerinctelen fidesznyikek

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.10.24 14:12

@rigolya: Segítek, hungarofób agyhalott!
A mai napon összeomlott az ukrán eü.-i rendszer!!!
Nincs hely senki számára...többen fognak meghalni a rendszer összeomlása miatt mint a COVID-19-ben...ahogyan az olaszok tavasszal összehozták.
Tömegesen mondanak fel az eü.-i dolgozók.
Ráadasul tömegesen betegednek és halnak meg közülük...ennyi volt Ukrajnának.
Hollandiából Németországba szállítják már a betegeket. Az ordenáré libernyák holland miniszter aki habzó szájjal rohant neki Orbánnak most kussol!!! Sargentini is mélyen elbújt a komcsi mekeg szarba ahova való. Mivel lófaszt nem tettek összeomlott ott is az eü.-i rendszer. Nincsenek ápolók az idősotthonokban és ezrével halnak meg az idősek még csak nem is törődnek velük mint Svédországban.
A hungarofób magyar ellenzék is ezt tenné a magyar idősekkel!!!!
Kinyírná őket mert a fideszre szavaztak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html