Koronavírus: nőtt a fertőzöttek és a halottak száma is és életbe léptek a kijárási korlátozások

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 343-ra nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Emellett az elhunytak száma eggyel 11-re emelkedett.
Szabó Zsuzsanna, 2020. március 28. szombat, 07:58
Fotó: MTI Fotó / Veres Nándor

A koronvírus-fertőzésben megbetegedettek száma 343-ra emelkedett szombat reggelre, és az elhunytak száma is nőtt eggyel. A 11. magyarországi halott a koronavirus.gov.hu szerint egy idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg volt.

A kormányzati portál felhívja a figyelmet, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat.

A Magyarországon a hivatalos adatok szerint a beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343 fő, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

Orvosi vagy textilmaszkot hordjunk? Az orvosi kamara tanácsát itt olvashatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK