Koronavírus: szigorításról dönthet az operatív törzs csütörtök este

Nem zárható ki a koronavírus-fertőzés miatt egyes szabályok szigorítása - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1-en.
Domokos László, 2020. július 9. csütörtök, 21:03
Fotó: Getty Images

Magyarországon jól alakult a vírushelyzet, az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken. A szomszéd országokban azonban ez emelkedik, ezért nálunk sem zárható ki a szigorítás. Az operatív törzs még csütörtök este összeül, hogy megvitassa a kérdést - mondta - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az MTI tudósítása szerint.

Mostanában a magyarországi fertőzötteknek sok esetben van külföldi kapcsolatuk, a magyaroknak érdemes meggondolniuk, hogy külföldre utazzanak-e - tette hozzá szóvivő.

Kaleta Gábor volt perui magyar nagykövet ügyével kapcsolatban úgy fogalmazott: a kormány már korábban is támogatta a Büntető törvénykönyv általános szigorítását, most a Fidesz-frakcióvezetőjének irányításávak munkacsoportot hoznak létre az efféle cselekmények büntetésének további szigorítására.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy az Airbnb - azaz a rövid távú lakáskiadás - szabályozását leginkább az önkormányzatok tudják rendezni, ezért a kormány átengedi nekik ezt a feladatot. A kérdés már a parlament jövő heti rendkívüli ülésén napirendre kerülhet - mondta Szentkirályi Alexandra.

HOZZÁSZÓLÁSOK