Koronavírus: több ezer óvodás még mindig bejár

Március közepe óta tantermen kívüli munkarend érvényes a köznevelésben, de sok család nem tudja megoldani, hogy otthon tartsa a gyermekét. A Magyar Nemzet értesülései szerint 300-500 iskolás és tízszer ennyi óvodás még mindig intézményi keretek között tölti a mindennapjait.
Domokos László, 2020. április 3. péntek, 11:50
Fotó: MTI Fotó / Szigetváry Zsolt

Bár a gyermekek döntő többsége otthonról tanul, vannak kivételek, hiszen nem minden szülő tud otthonról dolgozni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) adatai szerint az iskolákban 300-500 fő a gyermekmegőrzésben részt vevők létszáma, az óvodákban pedig minimum háromezer, de olykor több mint ötezren is igénybe veszik ezt a lehetőséget - írta a napilap.

A létszám naponta változik, ám mivel a teljes állományhoz képest elenyésző a bejárók aránya - több mint egymillió iskolás és mintegy 330 ezer óvodás van összesen a rendszerben -, ezért a tárca nem vizsgálja, hogy a szülők milyen indokkal kérik a gyermekük megőrzését.

Aki nem tudja megoldani az otthoni felügyeletet, az a Klebelsberg Központ honlapján találja meg, hogy az egyes tankerületekben melyik iskola biztosít ügyeletet.

HOZZÁSZÓLÁSOK