Kósa-ügy - a rendőrség keresi a csengeri asszony "áldozatait"

Felhívást tett közzé a rendőrség a csengeri csalással kapcsolatban.
Szász Péter, 2018. március 23. péntek, 14:56
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akiktől Sz. Gáborné csengeri lakos németországi örökséghez való hozzájutás segítése címén az elmúlt évek során kölcsönt kért és kapott, illetve a kölcsön visszafizetését az örökséghez jutásra hivatkozással ígérte - olvasható a Police.hu-n.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Jelentkezni a "Telefontanú" +36-80-555-111 zöld számán lehet.

Az ügyet március 13-án robbantotta a Magyar Nemzet. A lap szerint négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró feletti rendelkezést kaphatott Kósa Lajos fideszes képviselő. A dokumentum szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a "megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon", és azokat a "megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze".

Ez egy igazi szélhámosság, kamutörténet, soha senkinek nem vettem semmilyen állampapírt, és soha senkitől semmilyen ilyen pénzt nem fogadtam el - reagált Kósa Lajos a vádakra.

A Magyar Nemzet később azt közölte, hogy a pénzből Kósa Lajos édesanyjának is juthatott volna 800 millió forint. Később kiderült, hogy a pénz eredetileg Kósa Lajos feleségének utalták volna.

A Blikk megszólaltatta a csengeri asszonyt is, aki azt mondta, hogy  "egészen 2008-ig az átlagemberek mindennapjait éltem a férjemmel. Ő határőrként dolgozott, én pedig alkalmi munkákat vállaltam a mezőgazdaságban vagy a cukrászatban. Egy nap azonban kiderült, hogy létezik ez a mesés vagyon, amely az enyém, és nagyságrendileg 1300 milliárd forintot ér. Kaptunk belőle valamennyi előleget, amit megpróbáltunk befektetni. A fiam például boltot és kocsmát nyitott belőle."

Adakoztunk is, amennyit tudtunk, segítettünk a környezetünkben élőknek. Amikor a pénz elfogyott, kölcsönkértünk barátoktól, ismerősöktől, abban a tudatban, hogy nemsokára visszaadjuk majd - mondta Szabó Gáborné.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK