Kósa: óriási csaták jönnek Brüsszellel - fuccs a rezsicsökkentésnek?

Brüsszellel komoly vitákra, a parlamenti ellenzékkel éles csatákra számít a következő hónapokban a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 9. csütörtök, 08:58
Fotó: Napi.hu

Jól látható, hogy "Brüsszel mely ügyekben fog a magyar érdekek ellen politizálni" - vélte Kósa. Példaként említette a közös adópolitikát, majd hangsúlyozta, hogy a kormány az adócsökkentést kívánja folytatni. Ilyen pontként hivatkozott a közüzemi díjakba való uniós beleszólásra is, mondván, ha ez megvalósul, akkor "Magyarországon fuccs a rezsicsökkentésnek".

Ide sorolta a migrációval kapcsolatos kormányzati lépéseket, így a menekültügyi őrizet ismételt bevezetését, azt, hogy aki nem jogosult erre, azt nem engedjük az ország területére lépni, a menekültkérelmek benyújtóinak pedig a határon kell kivárniuk ügyük elbírálását - írja az MTI.

A kormányzat költségvetéssel kapcsolatos álláspontja miatt Kósa Lajos szerint sok bírálatot fognak kapni, hiszen - mondta - az ellenzék által korábban már bírált intézkedéseket kívánnak továbbvinni, legyen szó a családtámogatások erősítéséről, a gazdaság és a foglalkoztatás növeléséről, a külső adósság csökkentéséről vagy a béremelésekről. (Nem ez az egyetlen csörte a két fél között, nemrég például Brüsszel újra legyőzte a bíróságon Budapestet.)

HOZZÁSZÓLÁSOK