A szokásosnál nagyobb lesz a forgalom - itt a hétvégi közlekedési prognózis

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tapasztalatai alapján már április 18-tól több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, elsősorban a várhatóan megnövekvő nemzetközi forgalom miatt - olvasható az Útinform oldalán.
Szász Péter, 2019. április 17. szerda, 10:41
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Április 19-e már munkaszüneti nap, így csütörtökön nagy forgalomra kell számítani. A közlekedők elsősorban csütörtöktől az M1-M0-M3/M35 és az M1-M0-M5 nyugat-keleti irányú forgalma növekedhet számottevően, illetve a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 4-es főút forgalma erősödhet érdemben.

Tekintettel arra, hogy az M1-es autópálya Tatabánya környéki szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái, illetve az M0 déli szektorának fejlesztése, ezen a két útszakaszon szinte biztosan jelentős torlódások alakulhatnak ki - írják.

Ugyanakkor néhány héttel ezelőtt a közútkezelő az M0-M5 csomópontjában kapacitásnövelő fejlesztést hajtott végre, hogy a húsvéthoz hasonló nagyarányú ünnepi forgalom okozta torlódásokat mérsékelhesse ezen a frekventált útszakaszon.

Fontos tudni, hogy az április 19-ét követő péntek az ortodox húsvét kezdete, így a nyugat-kelet irányú forgalom, különösen Ukrajna, Románia, Szerbia felé még erősebb lehet. Az ünnepek végén várhatóan a visszafelé tartó forgalom jobban eloszlik, de főleg a főváros irányába valószínűleg így is telítettebb sávokon közlekedhetnek majd az autósok vasárnap vagy hétfőn.

HOZZÁSZÓLÁSOK