Tehetséggondozó központ, templom és sportközpont építését tette kiemeltté a kormány

A Budapest I. kerületében épülő egyetemi tehetséggondozó központot, valamint a Gödöllői Premontrei Apátság templom és sportközpont építését tette a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé a kormány.
Németh Géza, 2020. augusztus 1. szombat, 09:49
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet visszautal a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szóló 2020. évi XXVI. törvényre. Ebben szerepel, hogy a Budapest I. kerület, Szent Sebestyén köz 1., Budapest I. kerület, Somlói út 49-53., Budapest I. kerület, Alsóhegy utca 10-16. szám alatti ingatlan területén épül az a tehetséggondozási központ, amely most kiemeltté lett. Az említett törvény az alapítványnak juttatott 81 942 946 darab "A" sorozatú Mol-részvényt, valamint 18 637 486 darab "C" sorozatú Richter-részvényt.

A beruházással összefüggésben

- építészeti-műszaki tervpályázati eljárást nem kell lefolytatni,
- építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni,
- településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, valamint
- településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.

Egy másik rendeletben a Gödöllői Premontrei Apátság templom és sportközpont építésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nyilvánított nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé a kormány.

HOZZÁSZÓLÁSOK