Kunetz: Temetőbejárással kezdődik a jövő év, ha a kormány folytatja ezt az utat

Ha a halálos áldozatok számának növekedése mellett a kormány lazítani fog a korlátozásokon, temetőbejárással kezdődőik a jövő év, hiszen már most is bergamóiak a hazai állapotok - állítja Kunetz Zsombor sürgősségi szakorvos, egészségügyi szakértő a 444-en megjelent cikkében. A jelenlegi, elhibázott intézkedések helyett Kunetz általános home office-t, kiterjedtebb maszkviselést, 100 százalékos táppénzt, a vállalkozásoknak valódi segítséget sürget többek között a fertőzöttek és az áldozatok számának csökkentése érdekében.
Szepesi Anita, 2020. december 4. péntek, 09:29
Fotó: Getty Images

A járvány közvetlen áldozatainak számát jól szervezett, hatékony egészségügyi ellátással és fertőzöttek számának csökkentésével mérsékelhetjük. Az egészségügy most pedig éppen összeomlóban van: a lélegeztetőgépen kezelt betegek halálozási aránya a legelmaradottabb országok szintjét súrolja, a vírus terjedését pedig a kormányzat rendre késve és rossz járványszabályokkal próbálja fékezni  - írja a portálon megjelent cikkében Kunetz.

A belebegtetett karácsonyi lazítás helyett Kunetz észszerű korlátozásokat javasolja, különben - mint fogalmaz, az új év első heteiben az óévből még ki sem józanodva, temetőről temetőre járhatunk.

Javaslatok:

  • Vásárlási idősáv helyett a boltban egyszerre tartózkodók számának korlátozása
  • Azonnal home office mindenhol, ahol csak lehet
  • Kötelező maszkviselés a munkahelyeken, ahol nem lehet home office-ban dolgozni
  • Digitális oktatás az általános iskolák 7. és 8. osztályaiban, és vagy kötelező maszkhasználat a tanórák alatt is
  • 100 százalékos táppénz az egészségügyben, a szociális szektorban és az oktatásban a koronavírus-fertőzöttek, és ezt célszerű lenne kiterjeszteni más dolgozókba is, hogy ne járjanak be fertőzötten az állásukat féltve.
  • Valódi segítség a munka nélkül maradtaknak, a vállalkozásoknak
  • Ingyen elérhető PCR-teszt
  • Őszinte kommunikáció

Kunetz szerint friss negatív tesztekkel, maszkban elvivős halászlével lehet biztonságos a karácsony. Szerinte nem Bergamo fele tartunk, hanem már hetek óta ott vagyunk!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Brennus, 2020.12.04 23:23

@zgroska@gmail.com: Arany János írta TOLDI c. eposzában:
"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát puszta földön, égen;"
Kunetz Zsombor nem annyira különleges ember, mint Toldi volt egykor!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zgroska@gmail.com, 2020.12.04 17:44

@Brennus: A javaslatokra egy szót sem pazaroltál. Továbbá a bejegyzésed alapjan azt tapasztalhatjuk, hogy O1G lejáratós, mellébeszélős technikáit már sikeresen elsajátitottad.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Brennus, 2020.12.04 09:54

Kunetz Zsombor nem az egyetlenegy sürgősségi szakorvos, egészségügyi szakértő az egész országban.
Azt tapasztaljuk, hogy a szomszédos fejlett, gazdag és boldog Ausztriában is, ahol feltételezhetően vannak sürgősségi szakorvosok, egészségügyi szakértők, a járványügyi védekezésben nem a Kunetz Zsomborhoz hasonló orvosok "kompetenciája" számít érvényesnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html