Lázár adócsökkentésről beszélt

Jön az újabb adócsomag, ám a várt adócsökkentés késik. Emelik a hadsereg létszámát, átveszi a kormány a HÉV-eket.
Napi.hu, 2016. október 27. csütörtök, 14:35
Fotó: Napi.hu

A kormány megtárgyalta az újabb adócsomagot, így a tavaszi után napokon belül újabb adómódosításokról tárgyalhat a parlament - jelentette be Lázár János miniszterelnökségi miniszter a csütörtöki kormányinfón. Az adóbürokrácia csökkentését folytatni kell, az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot a héten benyújthatják. Megváltoztatja a kormánya kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) szabályait, jelentősen nőni fognak a kedvezmények

A kormány arról is döntött, hogy a járulékcsökkentés és adócsökkentés részleteiről tárgyaljon Varga Mihály a gazdasági partnerekkel. Az így kialakuló intézkedések évekre-évtizedekre meghatározhatják a magyar gazdaság sorsát - hangsúlyozza a miniszter. A kormány komplett megállapodást akar a partnerekkel - ebből viszont az is következik, hogy január elsejétől nem várható érdemi adó és járulékcsökkentés.

A gazdasági kabinet a honvédség 2000 fős növeléséről döntött. Jelenleg mintegy 5500 katona hiányzik a papíron 25 ezer fős hadseregből, ugyanakkor a 25 ezer főből ténylegese 8-10 ezer a bevethető katona. Döntött a kormány egy honvédelmi sportszövetség megalakításról is.

A gazdasági kabinet döntött a fővárosi HÉV-ek állami átvételének részleteiről is.

HOZZÁSZÓLÁSOK