Lázár beszólt a multiknak

A kiskereskedelmi multik közül néhányuknak távozni kéne, mert csak a magyar piacra zúdítják az európai élelmiszeripar szemetét – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Valószínűleg ezért nem csökkent az UHT-tej áfája.
portfolio.hu, Index.hu, Napi.hu, 2016. június 16. csütörtök, 14:30
Fotó: Napi.hu

Sok jóval nem biztatnám a multikat: szívem szerint elhajtanám őket, ahelyett, hogy idezúdítják Európa szemetét - mondta az élelmiszer-kiskereskedelemről Lázár csütörtökön.

Vannak országok, ahol nemzeti érdekkörben van az élelmiszer-termelés, feldolgozás, kiskereskedelem, így segítve a bajba jutott termelőknek. Az ország egyik legsúlyosabb versenyhátránya, hogy nálunk ez nincs így. Ezért a jövőben egyeztetéseket kezdenek az érdekvédelmi szervezetekkel.

A feldolgozóipar megerősítésére 100 milliárd forintot különítenek el a gazdasági és innovációs európai uniós pénzekben, 20 milliárd forintot pedig megnyitnak a közepes és nagyvállalatok előtt a vidékfejlesztési operatív programban - közölte a miniszter.

Szóba került újra a tejáfa csökkentése: Lázár szerint óriási lobbi működik a kormány irányában, hogy ne csak a friss tej, hanem az UHT-tej áfáját is csökkentsék. Ma az UHT-tej 60 százaléka import, 40 százaléka pedig hazai. Az a kérdés, hogy az áfacsökkentés a termelőket segítené-e, "én ebben nem vagyok biztos" - mondta Lázár. A kormány meg fogja tárgyalni a tejágazat helyzetét is - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.06.17 15:21

Szóval Pegazus barátunk trollkodik egy kicsit.
Lázár hülyeségeket beszél, ettől nem vagyok hajlandó magam eltéríten!
A multik az emberek kedvenc bevásárló helyei, érdekes lenne, a CBA venné át a helyüket. Ebből megint zűr lenne!
Az a normális ha az emberek válogathatnak, a magyar mg-i termékek meg versenyeznek. Ha nincs verseny akkor Magyarország elsüllyed a mocsárban, már csak azért is mert a termékeknek, ahhoz, hogy eladhatók legyenek nemzetközi térben kell versenyezniük. Azt is elmondhatjuk, hogy a nemzetközi piacokon minden tekintetben magas a mérce, és szerintem ezért már a magyar boltok polcain is jelen kell lenni a versenytársaknak.
A magyar mg. sehova nem jut, ha a lézerjánosok elrendelik, hogy mától csak magyar vajat árulhatnak a boltok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.17 14:47

@foldnyuzo: "Vettem kolbászt a hétvégi sütögetéshez, olajat, paprikát paradicsomot, hagymát."

Azt csak álmodtad. Aztán felkeltél és bevásároltál hétvégére kutya- és macskaeledel-konzerveket, most is azt zabálod.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.06.17 14:37

@Abbe:
Terel a barátunk terel. Foglalkozna inkább a cikk tartalmával, a mülton nem érdemes merengeni, az ELMÚLT! Pegazust is fizetik a rombolásért?
Ebédidőben beugrottam a Tescóba, ahol mivel Jankó általánosított, szemetet árulnak. Vettem kolbászt a hétvégi sütögetéshez, olajat, paprikát paradicsomot, hagymát. Csupa szemetet. Magyart!
Mivel Lézer János felnyitotta a szememet kicsit körülnéztem ez ügyben. Csupa márkás a világ minden részén vásárolható termékek az egyik húsos polcon, a magyar átlagárak minimum a duplájáért, ez a nem szemét. A külföldi!
Eldobom az agyam lézerjani baromságain. Ő biztosan nem lecsókolbászt eszik, homárt biztosan többet!
Azt eszi a magyar amit meg tud fizetni, ez ilyen egyszerű!
Lassan úgy lesz, mint amikor az elvtársaknak külön boltjaik voltak, a nép majd eszi a magyart, ők meg a kaviárt.
Lézer kijelentései nem illőek egy politikushoz, egy kocsmai asztaltárságban elmegy amit mond, de egy felelős politikustól nem
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2016.06.17 12:48

@Pegazus_a_borbarat: " negyven évig jó volt a magyar alma, tej, tojás, szalámi, bor, étolaj, zöldség, gyümölcs, hús, konzerv, ivólé, ..."

Te szerencsétlen putyinista....

A volt KGST országok mindegyikében un. hiánygazdaság volt!
Ott nem volt igazi kereskedelem. Egy modernebb "ösközösségnek " volt tekinthető....Az nem kereskedelem, hogy elosztom azt a keveset, amit a másik szerencsétlentől összekaparok.

Legszebb példája a Merkur nevű szocialista gk. kereskedelem.
Napok alatt tönkrementek az alkalmatlanságuk okán, amint nem kellett 10 évet várni egy nyomorult zsigulira...
Persze, hogy jó volt 40 évig. A semminél volt jobb talán egy fokkal.
A szocialista "kereskedelem" a verseny híján az áruhiányról szólt, és a beszerzett javak elosztásáról. Nem számított, hogy milyen energia pocsékoló pl egy színes tv, a fontos az volt, hogy valamilyent lehessen kapni.

Úgy tűnik, hogy a szívedhez nőtt az értékesítés ezen módja.
Érezheted úgy, hogy ez a megoldás volt a lehető legjobb:)))
De talán 2016- ban nem kellene visszasírni a szocializmust.
Az ugyanis az életképtelensége okán szűnt meg!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodent, 2016.06.17 04:41

@Pegazus_a_borbarat: Mostmar egy nagy nemzetkozi kereskedonek kepzeled magad? A tobbi beteggel ellentetben te mindig az adott temaba kepzeled bele magad es mindig ki tudsz talalni valami nagyon hitelesnek tuno tortenetet. Biztos az apolok egyik kedvence vagy. :D

"úgy látszik hogy élemedett korod miatt igencsak le vagy maradva a világtól."

Mondja az, aki szerint a nemzetkozi urallomas neve MIR :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html