Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Elindult januárban az emelt nyugdíjak banki utalása és postai kézbesítése" - jelentette be Lázár János kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón.

A tárcavezető elmondta, hogy ez az őszi nyugdíjprémiumon túli emelés, 3 százalékot jelent, mely követi a kormány inflációs várakozását. A miniszter bejelentés szerint 2,7 millió ember számíthat az emelt nyugdíjra. Ha az infláció tényleges mértéke meghaladná a januári emelés mértékét, akkor a nyugdíjasok a különbözetet januárra visszamenőleg megkapják novemberben.

Azt is bejelentette a miniszter, hogy könnyítenek a családok otthonteremtési kedvezményén (csok): várhatóan a jövő héten beterjesztik az adminisztrációs terheken könnyítő javaslatot, hogy gyorsabb és egyszerűbb legyen az ügyintézés.

Emellett kiderült a kormány egy másik terve: elengednék a diákhiteltartozásokat a harmadik gyerek után. Valamint a diplomás GYED-et is meghosszabbítanák 2 évre.

A miniszter emellett kitért arra is, hogy az idén mintegy havi 32 ezer forinttal, 51 ezer forintról 83 ezerről nő az albérlet-támogatás összege.

A fotó forrása: MTVA.