Mintegy 70 százalékos többséggel újra Éger Istvánt választották a következő négy évre a MOK elnökének három jelölt közül. Az újraválasztott elnök elmondta, az általa képviselt program hasonló az elmúlt 8 évben követetthez. A MOK, mint orvosi köztestület nem engedheti meg magának, hogy csak klasszikus kamaraként működjön, hanem az érdekvédelmi funkciókat is markánsan fel kell vállalni.

Ezenkívül a  MOK történetében eddig példa nélkül álló feladat és lehetőség a képzésben és a továbbképzésben résztvevők megszólítása, a véleményük megszerzése - tette hozzá Éger. Óriási teher hárul a kamarára az etikai rendszer átvétele kapcsán is, ám a munka lecsengésével, remélhetőleg január 2-től hatályba lépő kódex még orvos- és betegbarátabb, etikus ítélkezési  rendszert jelent majd.

Éger kifejtette, mindezek előtt támogatják a folyamatban lévő érdeképviseleti akciókat, közte a Magyar Rezidens Szövetség akcióját, és a jövő évre vonatkozó költségvetési pozíció javítását is mindenképpen szem előtt tartják. Kedden megkezdődött a Fidesz frakcióvezetőjével a szakmai tárgyalás, amelyen Lázár János írott szakmai anyagokat és a tárgyalás folytatását kérte. Erre a kamara készen áll - hangsúlyozta Éger, aki mint mondta, azt szeretné, ha 2012 első hónapjaiban eredményre vezetne az akciójuk, s akármilyen is lesz a világ helyzete 2012-ben, Magyarország saját jogos önérdekből tekintetbe venné, hogy szüksége van itthon az orvosokra és tenne is valamit azért, hogy itthon maradjanak.