Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy fesztiválszervező csoport a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a bevétel egy részét egy szlovák társasághoz utalta. Onnan a pénzt felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlára. A költségvetésnek okozott kár több mint 360 millió forint. Ennek többszöröse, mintegy 2,7 milliárd forint a pénzmosással érintett összeg.

A NAV közép-dunántúli nyomozói korábban már lefoglaltak, illetve zároltak magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW-t. A nyomozás további szakaszában, nemzetközi segítséggel, sikerült egy 420 millió forintot érő szlovák szállodát is zár alá venni. Ugyancsak zár alá került egy magyarországi ingatlan, ami 210 millió forintot ér. Ezzel összesen 1 milliárd 188 millió forint vagyon biztosítja a kár megtérülését.

A fesztiválszervező cég korábbi bevételeinek jelentős részét eltitkolta, 5 év alatt csupán 13 millió forintot fizetett be a költségvetésbe. A nyomozás hatására viszont csak idén elérte a 90 millió forint az általa megfizetett adó mennyiségét.