Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Az egyik pécsi iskola pedagógusa szombat óta lélegeztetőgépen van, ezt tudjuk pontosan, és nagyon sokan vannak, akik betegek, sokan karanténban vannak" - mondta az ATV Híradónak Nagy Erzsébet pedagógus, a PDSZ pécsi ügyvivője.

A Pecsma.hu kiderítette, hogy valószínűleg a pécsi horvát iskola vezetőségének tagjáról van szó. Ezt támasztja alá az intézmény Facebook-posztja is, mely szerint a vírus komolyan érintette őket, "főként a vezetőséget". Az ottani beszámolók szerint nagyon sokan vannak, akik betegek, sokan karanténban vannak.

A legfrissebb adatok alapján 104 igazolt koronavírusos beteg van Hajdúnánáson, ebből 67 ember aktív fertőzött. Kórházban jelenleg hat személyt ápolnak, egy ember elhunyt. Közben a város alpolgármestere önkéntes karanténba vonult, mert az egyik családtagjánál mutatkoztak a koronavírus tünetei.

"Azóta kiderült, hogy a mi hatósági karanténunk lejárt már, de amíg a családomnak a fertőzött tagja teljesen fel nem gyógyul, addig mi is folytatjuk a karantént" - nyilatkozta az ATV Híradójában Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármestere.

A Vas megyei Szentpéterfán be kellett zárni az óvodát, a bölcsődét, de az egyik helyi élelmiszerüzlet sincs már nyitva, mert a bolt alkalmazottai közül mindenki megfertőződött.