Lesújthat az időjárás - figyelmeztetés érkezett

A nyugati ciklon peremén eleinte még meleg, majd holnap már hűvösebb, átmenetileg nedves, labilis légrétegződésű léghullámok érkeznek térségünk fölé. az OMSZ csütörtökre az összes dunántúli megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki heves zivatar miatt.
K. Kiss Gergely, 2018. április 12. csütörtök, 11:02
Fotó: Shutterstock

Csütörtök estig várható időjárás az ország területén csütörtök estig: a napsütés mellett délutántól elsősorban nyugaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúlon délutántól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Napközben nagyobb területen megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a délkeleti szél, zivatarokban pedig viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Este átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet, és reggelig összességében többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél élénk lesz, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

A dunántúli megyékben kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar - károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Péntek reggelre délnyugaton, nyugaton kiderül az ég, délelőtt a középső országrészben, délután északkeleten, keleten is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Éjszaka többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar, majd napközben a Dunántúlon már nem valószínű csapadék, keleten is egyre kevesebb helyen, délután már csak északkeleten eshet, és estére ott is mindenütt megszűnik a csapadék. A délnyugati, déli szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK