Csütörtök estig várható időjárás az ország területén csütörtök estig: a napsütés mellett délutántól elsősorban nyugaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúlon délutántól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Napközben nagyobb területen megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a délkeleti szél, zivatarokban pedig viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Este átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet, és reggelig összességében többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél élénk lesz, zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

A dunántúli megyékben kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar - károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

Péntek reggelre délnyugaton, nyugaton kiderül az ég, délelőtt a középső országrészben, délután északkeleten, keleten is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Éjszaka többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar, majd napközben a Dunántúlon már nem valószínű csapadék, keleten is egyre kevesebb helyen, délután már csak északkeleten eshet, és estére ott is mindenütt megszűnik a csapadék. A délnyugati, déli szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.