Lesz valósidejű rendelői várólista? - Itt az államtitkár válasza

Egyelőre csak tervezik a szakrendelők valósidejű betegfogadási listáinak rendszerét, ami a nagyobb esetszám miatt sokkal bonyolultabb, mint a kórházi várólistákat kezelő rendszer - derül ki Rétvári Bence, az emberi erőforrás tárca államtitkára írásbeli válaszából, amelyet a szakrendelői várólisták hiányosságának okát firtató képviselői kérdésre adott.
Napi.hu, 2016. december 21. szerda, 18:20
Fotó: Napi.hu

A szakrendelői betegfogadási listák regisztrálása a magas esetszám, az évi mintegy 60 millió eset miatt, nagyságrendekkel bonyolultabb és nagyobb terhelésű rendszert igényel, mint az intézményi várólisták nyilvántartása, amelyek nagyságrendje jelenleg mintegy 210-230 ezer eset évente - írja a parlamenti államtitkár a képviselők kérdésére.

Ugyanakkor azt is írja, hogy elkészült az OEP új várólista kezelő rendszere a PET/CT központi várólista átvételére, amelynek az implementációja 2017. első félévében valósul meg online valósidejű megoldással. Tervezik a betegfogadási lista új online valósidejű regisztrálási rendszerét is, mely - az intézményi várólistákhoz hasonlóan - egyeztetésre kerül az elszámolási jelentések adataival. A rendszer országos bevezetését több lépcsőben kívánják megvalósítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK