A lap szerint viszont nem is az innovációs minisztérium lenne a végállomás, hanem az intézmény egy közalapítvány tulajdonába kerülne, és magánegyetemként működne tovább.

A 168 Óra azt írja az Index szerint, hogy a kormányalakításkor Palkovics László - aki korábban az Emmi felsőoktatásért, majd oktatásért felelős vezetője volt - nagyon küzdött azért, hogy a felsőoktatás területe az új minisztériumához kerüljön, de erre végül nem került sor. Viszont úgy alakult át a kormánystruktúra, hogy az innovációs miniszter közreműködik a gazdaságtudományi, agrár-, informatikai és műszaki képzésekre vonatkozó döntésekben, a felsőoktatási törvény pedig úgy változott, hogy az oktatásért felelős miniszter átruházhatja egyes állami intézmények fenntartói jogát, ha a kormány is úgy dönt.

A 168 Óra forrásai szerint pont ez fog történni a Lánczi András vezette Budapesti Corvinus Egyetemmel, és erről akár már jövő hét szerdán tárgyalhat a kormány - írja az Index.

Az innovációs minisztérium ugyanakkor a Corvinus ingatlanjait, vagyonát átadná egy közalapítványnak, amelynek pár százmilliárd forintos induló tőkét is adna. Nem elképzelhetetlen, hogy a Mol vagy az OTP is beszállna ebbe a közalapítványba.

A Budapesti Corvinus Egyetem az Index kérdésére annyit reagált, hogy az intézmény nem kommentál sajtóértesüléseket.