"Magyarország halszagú": Hová lett 40 millió forint?

Mintegy 50 milliós költséggel "büszkélkedtek" a megbízók, az '56-os Emélkév slágerének szánt „Egy szabad országért”című számnál, a hvg.hu információi szerint azonban az "csak" 10 millióba került.
K. Kiss Gergely, 2017. május 20. szombat, 16:49
Fotó: Napi.hu

A "Magyarország halszagú" címmel elhíresült ópusz, a korábbi hírek szerint úgy került 50 millió forintba, hogy sem a közreműködők, sem az amerikai-magyar dalszerző, Desmond Child sem kért a munkájáért egy fillért sem.A portál kikérte az Egy szabad országért című dallal kapcsolatos költéseket a XXI. Századi Intézettől, de hiába, Schmidt Mária személyesen közölte minden érdeklődő sajtóorgánummal, hogy az emlékév lezárulásáig nem adják ki az adatokat, mert az zavarja az emlékév zavartalan lebonyolítását.

Most azonban mégis kiadták az adatokat, a költségvetésekből és szerződésekből azonban az derül ki, hogy 40 millió forintnak teljesen nyoma veszett valahol. A Közalapítvány szerint azonban csak arról beszéltek, hogy piaci alapon került volna ennyibe az egész projekt, de a sok ingyen munka miatt pont, hogy megspórolták a hiányzó 40 milliót.

Az emlékév egy másik zavaros megbízásáról itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK