Már a Fidesz-szavazók fele is elképzelhetőnek tartja a kormányhoz köthető strómanokat

A Fidesz szavazóinak jóval több mint fele gondolja azt, hogy nagyon valószínű vagy elképzelhető, hogy több magyarországi ismert üzletember valójában Orbán Viktor miniszterelnök strómanja.
Komócsin Sándor, 2018. január 18. csütörtök, 10:15
Fotó: Shutterstock

A fideszes szavazók kilenc százaléka szerint nagyon valószínű, 51 százalékuk szerint elképzelhető, hogy olyan nagyvállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrincz vagy Andy Vajna valójában Orbán Viktor miniszterelnök strómanjai - derült ki a Medián HVG-nek készült felméréséből. A korábbi, 2016-os felmérésben lényegében ugyanezek az arányok adódtak a Fidesz táborával kapcsolatban. (Garancsi 38 milliárd forint becsült vagyonnal a 23., Mészáros 120 milliárddal az 5., Vajna 60 milliárddal a 14. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb listáján - a szerk.)

A teljes szavazótáboron belül 31 százalékról 39 százalékra nőtt azok aránya, akik nagyon valószínűnek tartják ezt, miközben 47 százalékról 41 százalékra esett azoké, akik szerint csak elképzelhető, hogy az ismert üzletemberek strómanok. A változás magyarázata, hogy mind a Jobbik, mind a többi ellenzéki párt támogatói körében megugrott azok aránya, akik majd hogy nem biztosra veszik ezt.

Az ország kettészakadását mutatja, hogy 18 százalékról 25 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint Magyarországon polgári demokrácia működik, miközben 15 százalékról 20 százalékra azoké, akik inkább úgy látják, hogy egy maffiaállam. A jobbikos és a baloldali ellenzéki szavazók, valamint a bizonytalanok 28-30 százaléka osztja az utóbbi véleményt.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.18 15:14

Akkor azok nem fidesz szavazók, hanem a SOROS-TERV részei.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html