Egy budapesti klinikán érte a halál Kőrösi Imrét, volt MDF-es képviselőt, a Magyar Agrárkamara volt elnökét - írta meg a Kiskunhír.hu. Kőrösi Imre 1946. április 18-án született Kecskeméten. Az MDF színeiben volt országgyűlési képviselő 1990-től 1994-ig.

Munkájában mindent elkövetett azért, hogy előremozdítsa a magyar politikai közélet, az igazságszolgáltatás és a bankrendszer maffiabefolyástól való megtisztítását. Élesen bírálta a rendszerváltást, amelyet egy mély összeesküvésnek tartott a globalizáció érdekében, mely során a nemzeti vagyont átjátszották mások kezébe, nemzetrontónak tartotta a privatizációt, melynek hosszútávon lesznek láthatóak a komoly negatív következményei.

Véleményét nyíltan el is mondta 1993. április 27-én a magyar parlamentben, mely hatására azonnali hatállyal kizárták az MDF-ből, ezután független képviselőként folytatta munkáját. A Magyar Világ újságírója is volt. Tényfeltáró munkájáról számos könyvet írt (Lóvá tett ország, Így ítélkeztek ti, Narancsszüret a magyar ugaron), amelyekben a mai rendszer működésének gazdasági, politikai alapjait, okait kutatta.

Furcsa módon semmilyen megemlékezés nem található sem az Országgyűlés, sem az Agrárkamara honlapján. Kőrösi Imrét 2018. október 12-én, pénteken, 13 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben helyezik örök nyugalomra.

A kép forrás: Pixabay.