Gyanús trükközés a fideszes képviselő közeli visszaélésben

Potom áron ismerősökhöz került a Simonka György fideszes országgyűlési képviselő becsődölt cégében lévő vagyon egy része - legalábbis ezt írja cikkében a 24.hu.
Komócsin Sándor, 2018. október 15. hétfő, 09:17
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő tulajdonában lévő, felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft. földvagyonát az eredeti értékénél jóval olcsóbban vásárolták vissza a fideszes politikus ismerőseihez, és rokonaihoz köthető társaságok - írja a portál. Simonkáék 973 milliós kárt okoztak a gyanú szerint, hogy miből vásárolták vissza, az nem világos.

A vállalat vagyonából értékesített területek közül a két legérdekesebb tétel a kunágotai és a pusztaottlakai földterület. Mindkét ingatlant a BMKP Békés Megyei Kitörési Pont Nonprofit Kft. vette meg, ami több szálon is kötődik a Fidesz Békés megyei politikusához, ráadásul a cég maga is tulajdonrésszel bírt a Magyar Termés TÉSZ-ben.

A BMKP tulajdonosa - a pusztaottlakai önkormányzat mellett - egy olyan alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Simonka György testvére, Tóth Pálné. Tehát közvetett úton a kormánypárti politikus közeli rokona által vezetett Pusztaottlaka Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány szerezte meg a területet.

A két földterületet korábban összesen 464 millió forintért vásárolta meg a Magyar Termés TÉSZ Kft. Az egyiket Simonka György cégétől, a másikat a politikus egyik üzlettársának cégétől. Ugyanakkor a felszámoló árverésén mindössze 160 millió forintért szerezte meg a területeket a fideszes politikushoz több szálon köthető nonprofit kft.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.10.15 09:31

Hogy lehet az, hogy egy ilyen tetves fityeszes f@szparaszt még él?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html