Még jobb lesz polgármesternek lenni

A kistelepülési polgármesterek fizetésének emelését javasolja hétfőn beterjesztett törvénymódosítási javaslatában a fideszes Boldog István.
MTI, 2014. november 10. hétfő, 17:06

Az önkormányzati törvény a helyettes államtitkári illetményhez viszonyítja a polgármesterek fizetését, kivéve a főpolgármesterét, ő miniszteri bért kap. Az októberi önkormányzati választás napjától hatályos díjazás szerint az 500 lelkesnél kisebb települések polgármesterei a helyettes államtitkári illetmény 20 százalékát, az 501 és 1500 lakos közötti települések vezetői pedig a 40 százalékát kapják havonta.

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő szerint azonban a polgármesterek által elvégzett munka nem tükrözi a jövedelmi viszonyokat. A politikus ezért kezdeményezi e két jövedelemsáv 10 százalékos emelését. Így az 500 lakosúnál kisebb helységek polgármesterei a helyettes államtitkárok illetményének 30 százalékát, havi 224 363 forintot, az 501 és 1500 lakos közötti települések vezetői pedig az 50 százalékát, 373 938 forintot keresnének - tájékoztatott.

Boldog István indoklásában azt írta: az új szabályozás polgármesterek százait sújtja jelentős jövedelemcsökkenéssel. "Ők és családjuk méltánytalanul kerülnek hátrányosabb helyzetbe a korábbiakhoz képest" - tette hozzá. Törvénymódosítási javaslata a kihirdetést követő napon lépne hatályba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2014.11.10 17:20

De szép gesztus?!

fidesznyik képviselő a fidesznyikek által választások előtt kigondolt, elfogadott törvényt a választások után módosítaná.

De emlékeztet ez engem a trafikmutyi árrésével történtekre?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html