Még mindig nincs áram 26 településen

Ötezer fogyasztási helyen nincs még áramellátás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Takács Judit, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
MTI, 2013. március 19. kedd, 09:35
Fotó: Napi.hu

Az ellátatlan települések száma folyamatosan csökkent az elmúlt napon, az üzemzavar a keddi, kora reggeli adatok szerint még 26 települést érint. Az E.On Zrt. honlapján közzétett adatok szerint 4957 fogyasztási helyen nincs még elektromos szolgáltatás. A legrosszabbul Nagyhalászt, Bujt és Vasmegyert érinti a csütörtök eset óta tartó áramkimaradás, ezeken a településeken még 600 és 800 között van a ellátatlan fogyasztási helyek száma. Bökönyben, Nyíregyházán és Sényőn is több mint 300 fogyasztó vár az áram visszakapcsolására, a többi településen 200 alatti azok száma, akik még nem kapnak áramot.
A szolgáltató hat helyen nagy teljesítményű aggregátorokkal oldotta meg az áramellátást, a katasztrófavédelem pedig 55 aggregátort működtet az áram nélkül maradt településeken - ismertette Takács Judit. A nagykállói és az ibrányi járás nyolc településén kedden is tanítási szünet van.

HOZZÁSZÓLÁSOK