Még mindig sok devizahiteles megy perre

Tavaly mintegy 15 ezer olyan ügy érkezett az ország ítélkező fórumaira, amelyben az ügyfelek a korábban megkötött devizás szerződések egy vagy akár több pontját kifogásolták. A legtöbb új ügyet a fővárosban és Pest megyében jegyezték fel - számolt be a Magyar Idők.
Domokos László, 2018. március 7. szerda, 13:43
Fotó: Napi.hu

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2013 óta figyeli külön is azon ügyek számát, amelyeket a különféle hitelszerződések tisztességtelen feltételeinek megtámadásáért kezdeményeznek a hitelfelvevők.

Eszerint 2013 utolsó két hónapjában hatszáz, ezután 2014 egészében ötezer körül mozgott az ilyen ügyek száma, 2015-ben viszont már 11 ezer devizás pert jegyeztek fel, egy évvel később pedig újabb 19 ezret. Ezt követően a múlt esztendőben nagyjából 15 ezer ügy érkezett - írta a napilap.

Tavaly az ország bíróságai­ra összesen körülbelül 190 ezer gazdasági és polgári peres ügy futott be, így száz ügyből átlagosan nyolc a devizahitelek miatt vette kezdetét - mondta Benkő Imola, az OBH jogi főosztályának vezetője.

2017 utolsó heteiben dömpingszerűen érkeztek a devizahiteles ügyek. Ennek oka az lehetett, hogy január elsején új eljárási szabályok léptek életbe. Sokan a jelek szerint még inkább a régi, jól ismert rendelkezések alapján szerették volna megindítani a pert.

A múlt esztendő végén nagyjából hétezer per volt folyamatban, ez az érték körülbelül ezerrel volt kevesebb a 2016 véginél.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.03.07 17:40

A pénzéhes mohó és kapzsi dszentrik milliárd számra talicskázták ki a pénzt a bankokból, de amikor vissza kell fizetni, akkor megy a rinyálás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.03.07 14:16

Nem perelni kell, hanem számonkérni. Áprilisban megteheti minden egykori "devizahiteles". Orbánt, Csányit a börtönbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html